Следвайте Гласове в ТелеграмПървата партида американски танкове Ейбрамс е пристигнала в

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПървата партида американски танкове Ейбрамс е пристигнала в
Коментари Харесай

Украйна вече е получила първата партида американски танкове Ейбрамс

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Първата партида американски танкове " Ейбрамс " е пристигнала в Украйна в събота, заяви " Ню Йорк Таймс ", базирайки се на свои източници. Новната бе доказана и от Владимир Зеленски. 

" Първите американски танкове " Ейбрамс " бяха доставени в Украйна ", оповестяват източници от Пентагона пред изданието.

През идващите месеци ще има още няколко доставки. САЩ са дали обещание да доставят на украинската войска 31 бойни машини " Ейбрамс ". Според медиите първата партида е наброявала 10 танка.

Москва нееднократно е предупреждавала западните страни, че доставките на оръжие и финансирането на Украйна единствено удължават спора. Според съветския министър на външните работи Сергей В. Лавров Съединени американски щати и НАТО са директно въвлечени в тази борба, като освен доставят оръжия, само че и образоват личен състав.

На 4 юни украинските въоръжени сили започнаха контраатака в Запорожие, Южнодонецк и Артемивск, като хвърлиха в борбата бригади, въоръжени със западна техника. Владимир Путин означи, че опитите за нахлуване от страна на вражеските сили са се провалили, украинските военни са били спрени и изтласкани назад на изходните позиции.

По-специално, вследствие на опита за нахлуване на Киев са унищожени 18 000 единици техника на ВСУ, в това число немски танкове " Леопард ", френски танкове AMX, най-малко един английски " Чалънджър " 2 и американски БМП " Брадли ". Елиминирани са 543 танка. 

Преди дни американският президент Джо Байдън съобщи, че танкове " Ейбръмс " ще бъдат изпратени на Киев още тази седмица.

Украйна ще получи за танковете и бронебойни снаряди с обеднен уран. От Пентагона дадоха обещание още касетъчни снаряди за тежката артилерия, както и муниции с точно ориентиране за системите за залпов огън HIMARS.

Източници: БНР, РИА Новости

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР